Απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης για μη κατάργηση της εντοπιότητας στις προσλήψεις για τη ΔΕΗ

Επειδή δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται αναφορά για την κατάργηση της εντοπιότητας σε σχέση με τη ΔΕΗ και να δημιουργείται συνεχώς αναστάτωση στις τοπικές κοινωνίες ζήτησα να ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης το οποίο να έχει τη θέση της μη τροποποίησης του νόμου περί εντοπιότητας [αναφορικά με τη ΔΕΗ]. Οι πρόεδροι των τοπικών κοινοτήτων είχαν ήδη βγάλει σχετική αναφορά με συνάντηση τους στην Ποντοκώμη την 25.03.12.

Άλλωστε μετά την άμεση και εμπεριστατωμένη νομική ανάλυση - ενημέρωση από την αρμόδια αντιδήμαρχο [στο ΔΣ της 30.03.12] όπου δηλώθηκε ότι δεν υφίσταται τροποποίηση του καθεστώτος των προσλήψεων για τους σταθμούς και τα ορυχεία θεωρείται ότι κάτι τέτοιο είναι αυτονόητη απόφαση.
Για το θέμα που τέθηκε από μέρους μου κατόπιν αναλυτικής συζητήσεως, και συναινετικής πρότασης του Δημάρχου Κοζάνης, λήφθηκε ομόφωνη σχετική απόφαση.
Η επιμονή μου σε αυτό το θέμα ήταν για να μην έχουμε αναφορές από διάφορους "εκφραστές της τοπικής κοινωνίας" που εκφέρουν ενδεχομένως τις προσωπικές τους απόψεις δημιουργώντας επανειλημμένα αναστάτωση, άθελα τους, στους κατοίκους των οικισμών.