Τα Ιωάννινα διαμαρτύρονται για το "Αθηνά" διότι δεν δημιουργήθηκε Πολυτεχνική Σχολή!

Ψήφισμα εξέδωσε η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων - το οποίο επεδίωκε πολυτεχνική σχολή. Φαίνεται ότι η εξέλιξη του Σχεδίου Αθηνά "χάλασε" τη στρατηγική ανάπτυξης της Πολυτεχνικής Σχολής στα Ιωάννινα... Σημειώνεται ότι το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων δεν έλαβε ποτέ επαγγελματικά δικαιώματα από το ΤΕΕ [με αρκετά χρόνια διεκδίκησης] σε αντίθεση με το Τμήμα Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που έλαβε πριν περίπου 2 χρόνια.
Είναι θλιβερό πάντως ότι κάποιοι επένδυσαν στην ενίσχυση της περιοχής τους έναντι άλλης περιοχής. Χαρακτηριστικό της νοοτροπίας ή των προσδοκιών που καλλιεργήθηκαν το άρθρο τοπικής εφημερίδας των Ιωαννίνων πριν μερικές ημέρες Καταργείται η Αρχιτεκτονική, στην Κοζάνη αντί τα Γιάννινα η Πολυτεχνική Σχολή…. Πάντως είναι διαφορετικό να διαμαρτύρεσαι για κάτι που δεν προστέθηκε από υπέρμετρες προσδοκίες [Ήπειρος] από το να διαμαρτύρεσαι για κάτι που σου το στερούν [Δυτική Μακεδονία]...
Παρακάτω η ανακοίνωση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων:
"Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου που αφορούν στο Σχέδιο «ΑΘΗΝΑ» καταργείται το ιδρυμένο Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών, μεταφέρεται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών στη Σχολή Θετικών Επιστημών και δεν ιδρύεται Πολυτεχνική Σχολή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.
Ύστερα από αυτό, η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων στη συνεδρία αριθμ. 994/3/26-4-2013 εκφράζει ομόφωνα την έντονη διαμαρτυρία και την απογοήτευσή της, για το ενδεχόμενο μιας τέτοιας εξέλιξης. Θεωρεί ότι μία τέτοια εξέλιξη αγνοεί και είναι αντίθετη με τις μέχρι τώρα ειλημμένες αποφάσεις της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων.
Παράλληλα κάτι τέτοιο δεν συνιστά καθοιονδήποτε τρόπο εξορθολογισμό στη δομή και τον τρόπο λειτουργίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Αντίθετα, δημιουργεί σημαντικά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία Τμημάτων και Σχολών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και πλήττει την προοπτική ανάπτυξης του Ιδρύματος.
 Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων επιμένει σταθερά στην πρόταση που κατέθεσε στο Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, σύμφωνα με την οποία προτείνει την ίδρυση Πολυτεχνικής Σχολής, στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται το Τμήμα Μηχανικών Επιστήμης Υλικών, το Τμήμα Πληροφορικής, αφού μετονομαστεί σε Τμήμα Μηχανικών Η/Υ και Πληροφορικής, καθώς και το Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών.
Η Σύγκλητος του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων απευθύνεται στην κοινωνία των Ιωαννίνων και την καλεί να στηρίξει ενεργά και αποφασιστικά την παραπάνω πρόταση της Συγκλήτου.

Ιωάννινα, 26 Απριλίου 2013
Από την Πρυτανεία"