Εθνική επιτροπή διακυβέρνησης για τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας – Ποιοι είναι οι τέσσερις άξονες του σχεδίου της Παγκόσμιας Τράπεζας (video)

Ο διευθυντής του Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και πρόεδρος του ΤΕΕ κ. Δημήτρης Μαυροματίδης καλωσόρισε τους εκπροσώπους της Παγκόσμιας Τράπεζας στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας τη Δευτέρα το απόγευμα. Μίλησε για μια καθαρά ενημερωτική διαδικασία ώστε να ενημερωθεί η κοινωνία και οι φορείς για την τεχνική στήριξη που παρέχει η Παγκόσμια Τράπεζα δια μέσω της Ε.Ε. στη Δυτική Μακεδονία και ειδικά στην μετάβαση. «Εδώ και ενάμιση χρόνο έχουμε αιτηθεί την έναρξη αυτής της διαδικασίας. Υπάρχει ένα τεχνικός σύμβουλος, η παγκόσμια τράπεζα λόγω και της εμπειρίας που έχει στον μετασχηματισμό των κοινωνιών».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Ο συνδυασμός του ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας για την Αντιπροσωπεία και το Πειθαρχικό του Περιφερειακού Τμήματος

Παραθέτουμε ως ΔΥΝΑΜΙΚΟ ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας τους υποψήφιους του συνδυασμού μας στη Δυτικής Μακεδονία, διότι θεωρούμε σκόπιμο όλοι οι συνάδελφοι να είναι ενήμεροι για την Δυναμική Ομάδα που απαρτίζει το συνδυασμό μας, τόσο για την Αντιπροσωπεία όσο και για το Πειθαρχικό του Περιφερειακού μας Τμήματος.
Ταυτόχρονα ενημερώνουμε ότι κανένας εκ των συναδέλφων του συνδυασμού μας δεν είναι υποψήφιος σε οποιοδήποτε ψηφοδέλτιο του Κεντρικού ΤΕΕ. Διότι πιστεύουμε ότι οφείλουμε ως το πλέον δυναμικό κομμάτι της κοινωνίας στη γνώση, να παλέψουμε γι’ αυτά που μας αξίζουν εκλέγοντας τους εκπροσώπους που μπορούν να σταθούν αδέσμευτα και προσηλωμένα στους σκοπούς του Περιφερειακού μας Τμήματος, με συνέπεια, ήθος, εντιμότητα, καθαρότητα, σεβασμό προς τον συνάδελφο και κυρίως να συνεργαστούν για το καλύτερο αποτέλεσμα προς όφελος όλων μας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρέμβαση του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονιας για το πρόγραμμα "Εξοικονομώ κατ’ οίκον ΙΙ"

Με την νέα μορφή του το πρόγραμμα Εξοικονομώ Κατ’ Οίκον (ΕΚΟ) υλοποιήθηκε πρώτη φορά τον Μάρτιο του 2018. Πλήθος προβλημάτων παρουσιάστηκαν και οι μηχανικοί που ασχολήθηκαν με την υποβολή των αιτήσεων, δεν μπόρεσαν να επιτελέσουν ορθά το έργο που τους ανατέθηκε. Έγιναν δέκτες παραπόνων και θεωρήθηκαν οι μοναδικοί υπεύθυνοι για το ότι δεν εξασφάλισαν τη συμμετοχή των πελατών τους στο πρόγραμμα. Ένας από τους λόγους που προκλήθηκαν αυτά τα προβλήματα ήταν το κριτήριο της χρονικής προτεραιότητας με το οποίο κατατάσσονταν οι αιτήσεις. Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας είχε παρέμβει[1] έγκαιρα και έγκυρα κατά την προηγούμενη φάση το 2018 για τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν με την πλατφόρμα.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Platform for Coal Regions in Transition: Συμμετοχή στην 5η συνάντηση του working group στις Βρυξέλλες

Τη Δευτέρα 15 έως την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιείται η 5η συνάντηση του working group για το "Platform for Coal Regions in Transition".
Για να το παρακολουθήσει κάποιος ζωντανά κλικ εδω
Η agenda της συνάντησης βρίσκεται εδώ...
Ειδικοτέρα για τα θέματα ενδιαφέροντος της Δυτικής Μακεδονίας:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Πραγματοποιήθηκε από το Τεχνικό επιμελητήριο Ελλάδας/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, βράβευση φοιτητών τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας για συμμετοχή τους στην ομάδα Τyφoon ΜotoRacing

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 8/5/2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΔΜ), εκδήλωση βράβευσης από μέλη της Διοικούσας Επιτροπής του, προς τιμήν των φοιτητών/φοιτητριών του τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, που συμμετείχαν στη φοιτητική ομάδα της Τyφoon ΜotoRacing και στο σχεδιασμό, στην ανάλυση και στην κατασκευή της πολυβραβευμένης αγωνιστικής μοτοσυκλέτας «Χίμαιρα».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρουσίαση για τις μέχρι σήμερα ενέργειες για τις διαδικασίες μετάβασης (Transition) - [DeCarb - video]

Το video που ακολουθει δείχνει την παρουσίαση μου εκ μέρους της Ομάδας για το Coal Platform για τις μέχρι σήμερα ενέργειες για τις διαδικασίες μετάβασης (Transition) και πώς πρέπει να κινηθούμε ως περιοχή...
Η παρουσίαση έγινε κατά την 1η Συνάντηση του Δικτύου Εμπλεκομένων μερών (Stakeholders Group Meeting) του έργου «Supporting the clean energy transition of coal-intensive EU regions» με ακρωνύμιο DeCarb του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Interreg Europe, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τρίτη 16.04.2019.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συμμετοχή στις διαδικασίες του Coal Platform στις Βρυξέλλες [08¬09.04.2019]

Παρακάτω μπορείτε να δείτε από τη συμμετοχή ως συν-προεδρεύων στις Βρυξέλλες στο "4th Meeting of the Platform for Coal Regions in Transition, Breakout session on "Inter-regional Dialogue"

Ο διάλογος ήταν εξαιρετικός και εστιάστηκε στην ανάγκη δικτύωσης των Περιφερειών μεταξύ τους για την ανταλλαγή καλών project τα οποία να μπορούν να προσαρμοστούν στις περιοχές καθώς και στην ανάγκη υποστήριξης των Περιφερειών με πρόσθετους πόρους.
Παρακάτω μπορείτε να δείτε την έναρξη του διαλόγου από μέρους μας ως συν-προεδρεύων:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνάντηση ΔΕΗ με World Bank και Commission για τη Δυτική Μακεδονία

Με στελέχη της World Bank και της Commission, επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υποστήριξη της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης και ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Δ. Μαυροματίδης, συντονιστής της ομάδας «Coal Platform» της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας έγινε αναλυτική συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία και τις προοπτικές ανάπτυξης ενόψει της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρουσίαση στο σεμινάριο - εκδήλωση με θέμα «Coal Regions In Transition» που διοργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, την Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Ελλάδα και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center)

Παρουσίαση εκ μέρους της Ομάδας για το Coal Platform στη Δυτική Μακεδονία στο σεμινάριο με θέμα «Coal Regions In Transition» που διοργανώθηκε από το Δήμο Κοζάνης, την Πρεσβεία της Σλοβακίας στην Ελλάδα και το Κοινό Κέντρο Ερευνών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (Joint Research Center) με τη συμμετοχή εκπροσώπων από 6 χώρες και στελεχών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Παγκόσμιας Τράπεζας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος Τεχνικής βοήθειας της Ε.Ε. στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (video)

Παρακάτω μπορείτε να δείτε το ιστορικό για την υποστήριξη της Παγκόσμιας Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στα θέματα μετάβασης (μεταλιγνιτικής περιόδου).
Το ρεπορτάζ πραγματοποιήθηκε κατά την εναρκτήρια συνάντηση του Προγράμματος Τεχνικής βοήθειας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τρίτη 19 Φεβρουαρίου 2019.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοπογραφικός χάρτης οικοπέδων Ποντοκώμης με αντιστοίχιση αριθμών κλήρωσης

Κληρώθηκαν τα οικόπεδα στην Ποντοκώμη. Θα ακολουθήσουν και άλλες κληρώσεις με τους δικαιούχους. Ο χάρτης με τα οικόπεδα και τους αριθμούς, όπως τον επεξεργάστηκε η ΑΝΚΟ και αναρτήθηκε κατά την κλήρωση δίνεται παρακάτω και είναι σε μορφή dwg. Για όσους δεν μπορούν να το δούνε (οι μηχανικοί έχουν τα κατάλληλα προγράμματα) ένα ενδεικτικό πρόγραμμα δωρεάν είναι το DWG Fastview. Μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη από εδώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...