Η συζητηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Κοζάνης για τις αναγκαίες ενέργειες για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης (εισήγηση - ρεπορτάζ)

Η τοποθέτηση με παρουσίαση στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας της 16.12.2022 όπου συζητήθηκαν οι αναγκαίες ενέργειες των φορέων με λήψη απόφασης του Περιφερειαού Συμβουλίου, σε υλοποίηση απόφασης διευρυμένου Τοπικού Συμβουλίου (Λαϊκής Συνέλευσης) Ποντοκώμης 18.09.2022 και κατόπιν σχετικής απόφασης και του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης όπου γίνεται ανάλυση και προτείνεται: 

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Η ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. Κοζάνης: "Αναγκαίες παρεμβάσεις και συντονισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης"

Η ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης με θέμα "Αναγκαίες παρεμβάσεις και συντονισμός για την ολοκλήρωση των διαδικασιών μετεγκατάστασης Ποντοκώμης" δίνεται παρακάτω όπως συζητήθηκε κατά τη συνεδρίαση (εδω αναλυτικα):

"Στην Κοζάνη, σήμερα την 28η Νοεμβρίου 2022, ημέρα Δευτέρα και ώρα 19:00 το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης συνήλθε...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη με προτάσεις για τις αναγκαίες ενέργειες σε θεσμικό επίπεδο για τη μετεγκατάσταση της Ποντοκώμης

Μια συνέντευξη για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης με τον Μαυρίδη Κώστα για την τηλεόραση του Flash και το τι προτείνεται για να αρθολύη τα προβλήματα που ανέκυψαν με τη μετεγκατάσταση. Η Ποντοκώμη είναι μέρος της λύσης και όχι του προβλήματος και τα λάθη μπορούν να διορθωθούν αρκεί να υπάρχει θέληση και κοινός νους αναφορικά με την πρόβλεψη ισοπέδωσης του οικισμού.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη - ανάλυση των θεμάτων μετεγκατάστασης Ποντοκώμης και του νέου Νόμου για τη χρήση των εδαφών της ΔΕΗ

Μια συζήτηση για τη μετεγκατάσταση Ποντοκώμης είχε ο Παναγιώτης Τσαρτσιανίδης με τον εκπρόσωπο των κατοίκων και του τοπικού συμβουλίου του χωριού στο kozani.tv για την τεκμηρίωση αυτής της υπόθεσης. Γιατί καθυστερεί, τι προβλέπουν οι νόμοι, τι θα πει απαλλοτρίωση και τι μετεγκατάσταση, θα μπορέσει να γίνει νέος οικισμός;

κλικ για πλήρη ανάγνωση...