Τοπογραφικός χάρτης οικοπέδων Ποντοκώμης με αντιστοίχιση αριθμών κλήρωσης

Κληρώθηκαν τα οικόπεδα στην Ποντοκώμη. Θα ακολουθήσουν και άλλες κληρώσεις με τους δικαιούχους. Ο χάρτης με τα οικόπεδα και τους αριθμούς, όπως τον επεξεργάστηκε η ΑΝΚΟ και αναρτήθηκε κατά την κλήρωση δίνεται παρακάτω και είναι σε μορφή dwg. Για όσους δεν μπορούν να το δούνε (οι μηχανικοί έχουν τα κατάλληλα προγράμματα) ένα ενδεικτικό πρόγραμμα δωρεάν είναι το DWG Fastview. Μπορείτε να κατεβάσετε τον χάρτη από εδώ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας: Παρέμβαση στη διαβουλευση του ΥΠΕΝ για τον εθνικο ενεργειακο σχεδιασμο

Το Εθνικό Σχέδιο για την Ενέργεια και το Κλίμα αποτελεί σημαντικό εργαλείο για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής και αποτελεί θετικό βήμα η κατάθεση του μετά από σημαντικό χρόνο απουσίας σχετικού σχεδιασμού.
Στο πλαίσιο του γενικού σχολιασμού στο κείμενο υπό διαβούλευση, με έμφαση στον τομέα της ηλεκτροπαραγωγής, αναφέρονται τα ακόλουθα :

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Tοποθέτηση για την αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσων λύσεων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη λειτουργία των τηλεθερμάνσεων (video)

Τοποθέτηση ως Προέδρου ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την επιτακτική αναγκαιότητα εξεύρεσης άμεσων λύσεων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία με θερμότητα των τηλεθερμάνσεων Πτολεμαϊδας και Αμυνταίου.
Το ρεπορτάζ είναι από την τηλεόραση του Flash.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Tοποθέτηση για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ενός ενιαίου Τριτοβάθμιου Φορέα (video)

Τοποθέτηση ως Προέδρου ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για τη δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ενός ενιαίου Τριτοβάθμιου Φορέα.
Η δήλωση μεταδόθηκε από την τηλεόραση του Flash.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Επιτακτική η αναγκαιότητα άμεσων λύσεων που θα εξασφαλίζουν την απρόσκοπτη τροφοδοσία με θερμότητα των τηλεθερμάνσεων

Η Τηλεθέρμανση αποτελεί για δεκαετίες σημαντική υποδομή των Δήμων στην Δυτική Μακεδονία και είναι απαραίτητη για την εύρυθμη λειτουργία των πόλεων Κοζάνης, Πτολεμαΐδας και Αμυνταίου κατά τους χειμερινούς μήνες, με άμεση εξάρτηση τροφοδοσίας ενέργειας από λιγνιτικούς ΑΗΣ της ΔΕΗ ΑΕ.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Η δημιουργία του νέου Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ως ενός ενιαίου Τριτοβάθμιου Φορέα είναι αναγκαιότητα

Στο συνεχώς ραγδαία μεταβαλλόμενο αναπτυξιακό η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται σε μια πρόκληση - πρόσκληση για το μέλλον. Της συγχώνευσης για τη δημιουργία ενός ενιαίου Τριτοβάθμιου Φορέα.
Για το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας είναι ιστορική. Σε αυτήν όσοι βλέπουν την πρόοδο και το μέλλον της περιοχής μας πρέπει να απαντήσουν θετικά. Και εμείς απαντούμε θετικά.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Tοποθέτηση στην λαϊκή συνέλευση της Ακρινής για την μετεγκατάσταση (video)

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την τοποθέτηση του Προέδρου του ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας Δημήτρη Μαυροματίδη στην κρίσιμη λαϊκή συνέλευση της Ακρινής για την μετεγκατάσταση από το kozani.tv [21.09.2018].
Την παρέμβαση του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την "Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης Ακρινής" μπορείτε να τη δείτε εδώ...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Αδικαιολόγητη καθυστέρηση των διαδικασιών ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης Ακρινής

Το ΤΕΕ/τμήμα Δυτικής Μακεδονίας είχε επισημάνει τα ακόλουθα αναφορικά με τη μετεγκατάσταση των Αναργύρων και της Ακρινής το Σεπτέμβριο του 2017 μεταξύ άλλων για την Ακρινή για το άρθρο 147 του Ν. 4495/2017 που συμπλήρωνε το άρθρο 28 του Ν. 3937/2011:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Η στήριξη της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης πρέπει να είναι συνεχής...

To 2013 με στόχο την αποτροπή του κλεισίματος του Πανεπιστημίου με το Σχέδιο Αθηνά ο Δήμος Κοζάνης με συντονιστή και εισηγητή τον γράφοντα, ως Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης, είχε προετοιμάσει Υπόμνημα [1] όπου τεκμηρίωνε για ποιο λόγο δεν έπρεπε να συρρικνωθεί η Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία. Τότε έγινε έκτακτη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης [2] και κινητοποίηση στην κεντρική πλατεία της Κοζάνης. Το Υπόμνημα αυτό είχε αποσταλεί στη Βουλή και στους τότε εκπροσώπους μας στο Ελληνικό Κοινοβούλιο και αφορούσε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Επίσκεψη World Bank και μελών Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Τεχνικής Στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας για θέματα μετάβασης

Η Δυτική Μακεδονία συμμετέχοντας ως πιλοτική Περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Coal Regions in Transition Platform» έχει ενταχθεί κατόπιν αιτήσεώς της στο πακέτο Τεχνικής Στήριξης της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της μετάβασης σε καθεστώς χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη στην ΕΤ3 για το Coal Platform και τη δραστηριότητα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

Συνέντευξη στην ΕΤ3 για θέματα κατά τη διάρκεια του 1ου Ευρωπαικού Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τετάρτη 19 Σεπ 2018. Έγινε αναφορά και στη δραστηριότητα του ΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας και στην εγκαιρη και πολλαπλή ενημέρωση και προειδοποιήσεις που απηύθηνε τα τελευταία χρόνια για τη συρίκνωση των θέσεων απασχόλησης με τεκμηρίωση καθώς και για το Coal Platform.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρέμβαση στο 1ο Ευρωπαικό Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών

Παρέμβαση στο 1ο Ευρωπαικό Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.
Έγινε τοποθέτηση για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στην κατεύθυνηση της μετάβασης σε οικονομίες χαμηλότερης χρήσης του άνθρακα μέσα από την πρωτοβουλία Coal Platform και οι αναγκαίες διαδικασίες προσαρμογής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική περίοδο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνεχίζεται ο διάλογος με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την εξειδίκευση της υποστήριξης της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για τα θέματα μετάβασης

Αντιπροσωπεία της Δυτικής Μακεδονίας με επικεφαλής τον Περιφερειάρχη Θεόδωρο Καρυπίδη, παραβρέθηκε στην 2η Τεχνική Συνάντηση «Coal Regions in Transition Platform» που πραγματοποιήθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στις 12 και 13 Ιουλίου 2018 στις Βρυξέλλες με στόχο την υποστήριξη των περιφερειών άνθρακα στην διαδικασία μετάβασης τους στο πλαίσιο της εφαρμογής της Ευρωπαϊκής πολιτικής για την κλιματική αλλαγή.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Θέσεις σχετικά με τη διαβούλευση του ΥΠΕΝ για το Εθνικό Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης

Η Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο της αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής, έχει διαμορφώσει ένα πλέγμα πολιτικών πρωτοβουλιών και μέτρων για την μείωση του ανθρακικού της αποτυπώματος που περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός νέου ενεργειακού μοντέλου με ταυτόχρονη στήριξη των παραγωγικών κλάδων που θα πληγούν, αλλά και με την ανάπτυξη της τεχνολογικής καινοτομίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη στην Ώρα Αιχμής στο Flash για θέματα στήριξης επιχειρηματικότητας και μεταλιγνιτικής περιόδου

Συνέντευξη στην Ηλιάδου Φωτεινή στην ΩΡΑ ΑΙΧΜΗΣ της τηλεόρασης του Flash για θέματα επιχειρηματικότητας, τη συνεργασία Περιφερειακού Ταμείου Ανάπτυξης και ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ καθώς και θέματα μεταλιγνιτικής περιόδου και ΤΕΕ.
Παράκατω μπορείτε να δείτε το απόσπασμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοποθέτηση μου στη Διαρκή Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής για τη ΔΕΗ [video και τοποθέτηση]

Το παρακάτω video είναι από την τοποθέτηση μου ως Προέδρου του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στη συνεδρίαση της Διαρκούς Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής [23.04.18] για το Σχέδιο Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας για το νομοσχέδιο «Διαρθρωτικά μέτρα για την πρόσβαση στο λιγνίτη & το περαιτέρω άνοιγμα της χονδρεμπορικής αγοράς ηλεκτρισμού» όπου ακούστηκαν οι απόψεις των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας και της Αρκαδίας [περιλαμβάνεται video και έγγραφη τοποθέτηση]:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

«H ανάπτυξη ικανοτήτων για τους επιχειρηματίες» το θέμα του 3ου Διεθνούς Θεματικού Εργαστηρίου, που υλοποιήθηκε στην Κοζάνη

Συνέντευξη στα πλαίσια του 3ου Διεθνούς Θεματικού Εργαστηρίου με θέμα «H ανάπτυξη ικανοτήτων για τους επιχειρηματίες», που υλοποιήθηκε στην Κοζάνη στα πλαίσια του έγρου REBORN του Interreg Europe 2014-2020 που συμμετέχει το Περιφερειακό Ταμείο Ανάπτυξης για λογαριασμό της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Το έργο καλείται να στηρίξει τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις και τους επιχειρηματίες που βρίσκονται σε διαδικασία πτώχευσης ή αντιμετωπίζουν σημαντικές δυσκολίες που οδηγούν σε διακοπή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Ας...

ας αισθανθούμε...
ας νιώσουμε ..
ας ομορφύνουμε τη ζωή μας και των ανθρώπων μας...
ας κλείσουμε τα μάτια και ας ονειρευτούμε...
ας κατακλύσουμε με αγάπη και κατανόηση το περιβάλλον μας...
ας δώσουμε ουσία και περιεχόμενο στο λογο μας...
ας προσφέρουμε χωρίς να πάρουμε...
ας πούμε Καλή Ανάσταση με περιεχόμενο ...
ΔΙΟΤΙ τότε το "ας" θα γίνει πράξη και ο κόσμος μας, με τα δικά μας "σύνορα", μεσα από τα δικά μας "ματια", θα γίνει καλύτερος... και η "Ανάσταση" θα πραγματωθεί...

Δημήτρης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοποθέτηση για τα θέματα της ΔΕΗ [Νέα μελέτη ΤΕΕ για τη συνεισφορά του λιγνίτη, φωτοβολταϊκό 200ΜW, ανάληψη περιβαλλοντικής ευθύνης] (video)

Τοποθέτηση μεταξύ άλλων για ανάγκη  κινητοποίησης όλων των φορέων αναφορικά με τις επικείμενες εξελίξεις στη ΔΕΗ δεδομένου ότι η συνεισφορά της λιγνιτικής δραστηριότητας στο ΑΕΠ της Δυτικής Μακεδονίας είναι πολύ μεγάλη σύμφωνα με νέα μελέτη που δημοσίευσε το ΤΕΕ. Αναλυτικότερα έγινε αναφορά για τα παρακάτω θέματα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη Δημήτρη Μαυροματίδη στον Ζήση Πιτσιάβα στο Top για μια σειρά επίκαιρων θεμάτων (video)

Συνέντευξη στον Ζήση Πιτσιάβα στην εκπομπή "Έκτακτη έκδοση" στην τηλεόραση του Top [30.03.2018].
Στα θέματα που συζητήθηκαν: η δραστηριότητα του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας, το "Εξοικονομώ ΙΙ" και οι συνεχόμενες παρεμβάσεις του ΤΕΕ, το ΣΒΑΚ Κοζάνης, οι παρεμβάσεις του ΤΕΕ/ΤΔΜ για τα ενεργειακά με ανάλυση των τελευταίων παρεμβάσεων του ΤΕΕ, οι μετεγκαταστάσεις οικισμών, αναπτυξιακά θέματα και διάφορα γενικότερα θέματα ενδιαφέροντος.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...