Συνοπτικός απολογισμός δραστηριότητας για τον Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη περιόδου 2006~2010


Είναι ηθική υποχρέωση, κατά την άποψη μου, η παρουσίαση του απολογισμού των πεπραγμένων των αιρετών ακόμη και εάν εκτελείται από τα έδρανα της αντιπολίτευσης. Για την τετραετία σταχυολόγησα ορισμένα κρίσιμα θέματα τα οποία θίχτηκαν από μέρους μας κατά την τρέχουσα αυτοδιοικητική τετραετία που πρακτικά λήγει. Σημειώνω ότι θα μπορούσαν πιθανόν να γίνουν περισσότερα. Αλλά όσα παραθέτω παρακάτω είναι γραπτά και κατατιθεμένα. Ενδεικτικά:
Μετεγκατάσταση Ποντοκώμης
Η πρόταση της μετεγκατάστασης Ποντοκώμης κατατέθηκε από μέρους μας, για πρώτη φορά,  τον Ιανουάριο του 2007 (τον πρώτο μήνα της νέας δημοτικής περιόδου). Μέχρι σήμερα η υπόθεση παρακολουθείται στενά από μέρους μας με τελευταία πράξη την επιμέλεια του κειμένου  αναμενόμενων ενεργειών με τη ΔΕΗ [Αναλυτικά για τις μετεγκαταστάσεις είναι όλα αποτυπωμένα στο metegkatastaseis.blogspot.com].
Περιβαλλοντική Προστασία Μαυροδενδρίου
 Η πρόταση της περιβαλλοντικής προστασίας του Μαυροδενδρίου κατατέθηκε επίσης για πρώτη φορά, επίσημα και γραπτά, στο Δημοτικό Συμβούλιο Δημ. Υψηλάντη της 26.2.2007. Μόλις σήμερα, μετά από 3,5 χρόνια, είναι στη φάση της εκπόνησης.
Μπορείτε να δείτε αναλυτικά για τα δύο παραπάνω από την πρώτη τοποθέτηση που κατατέθηκε στα πρακτικά του Δημοτικού Συμβουλίου Δημ. Υψηλάντη (2007) και επί της οποίας έγιναν ουσιαστικά οι επόμενες ενέργειες: Τοποθέτηση Μαυροματίδη Δημήτρη στο Δ.Σ. 26.02.2007
Παρεμβάσεις γραπτές τοποθετήσεις
Πληθώρα παρεμβάσεων ως αντιπολίτευση για όλο το φάσμα της δραστηριότητας του Δήμου Δημητρίου Υψηλάντη, για όλα τα δημοτικά διαμερίσματα, που κατατέθηκαν γραπτώς μπορείτε να δείτε συνοπτικά παρακάτω (με ημερομηνίες): Τοποθέτηση Δ. Μαυροματίδη για απολογισμό πεπραγμένων Δημοτικής Αρχής κ. Κ. Μιχαηλίδη, (Δημοτικό Συμβούλιο 09.07.09)
Δικαστικές διεκδικήσεις
Για το θέμα των δικαστικών διενέξεων είναι ξεκάθαρο ότι προτιμήσαμε την καθαρή λύση της άμεσης διεκδίκησης του Δήμου η οποία ζητήθηκε και με σχετική επερώτηση που κατατέθηκε στη Βουλή. Όλη η ιστορία των νομικών ενεργειών και των επιστολών που απεστάλησαν ακόμη και στον τότε πρωθυπουργό μπορείτε επίσης να τα δείτε [κάνοντας κλικ εδώ…]
Ενημερώσεις
Όλο αυτό το χρονικό διάστημα ενημερώναμε τους δημότες με δεκάδες ενημερωτικά σημειώματα τα οποία αναρτούσαμε στην ιστοσελίδα μας dimypsilanti.blogspot.com  και αποστέλλαμε και ηλεκτρονικά ή γραπτά σε όσους το επιθυμούσαν.
Τα παραπάνω, εάν τυπώνονταν, θα αποτελούσαν εκατοντάδες σελίδες. Δεν περιλαμβάνονται φυσικά η δραστηριότητά μου ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΔΚ για την οποία έχω ξεχωριστό απολογισμό.