Platform for Coal Regions in Transition: Συμμετοχή στην 5η συνάντηση του working group στις Βρυξέλλες

Τη Δευτέρα 15 έως την Τρίτη 16 Ιουλίου πραγματοποιείται η 5η συνάντηση του working group για το "Platform for Coal Regions in Transition".
Για να το παρακολουθήσει κάποιος ζωντανά κλικ εδω
Η agenda της συνάντησης βρίσκεται εδώ...
Ειδικοτέρα για τα θέματα ενδιαφέροντος της Δυτικής Μακεδονίας:

Την Δευτέρα 15 Ιουλίου στις 17:40~19:30 ώρα Ελλάδας, υπάρχει ένας κύκλος συζήτησης που συντονίζεται από την Ομάδα Έργου της Δυτικής Μακεδονίας με θέμα "Inter-regional network: a way to bring different partners into discussion and action" και έχει ως στόχο  να παρουσιάσει και να συζητήσει το όραμα και τους στόχους ενός νέου δικτύου περιοχών άνθρακα. Επίσης στοχεύει να εξετάσει και να αναπτύξει τρόπους εξετάζοντας για τον καλύτερο τρόπο συγκέντρωσης και ανταλλαγής πληροφοριών μεταξύ των περιφερειών που βρίσκονται σε μετάβαση.

Την Τρίτη 16 Ιουλίου θα υπάρξει ειδική θεματική ενότητα "Transition strategy I: the cases of Slovakia and Greece" όπου θα παρουσιαστούν εμπειρίες από την ανάπτυξη στρατηγικών μετάβασης, με ιδιαίτερη έμφαση στις περιφέρειες της Δυτικής Μακεδονίας (Ελλάδα) και της Άνω Νίτσας (Σλοβακία).



Γενικότερα θα υπάρξουν διάφορες συναντήσεις και θα παραβρίσκεται και η Παγκόσμια Τράπεζα η οποία και θα αναπτύξει και θα συζητήσει με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και μέλη την Ομάδας Εργασίας την πορεία της τεχνικής στήριξης προς τη Δυτική Μακεδονία.