TEE Τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Ανοικτή συνεδρίαση για το Πανεπιστήμιο πραγματοποιήθηκε στις 7.12.2010

Η Διοικούσα επιτροπή του ΤΕΕ / Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας την 30η Νοεμβρίου 2010 αποφάσισε την στήριξη του Πανεπιστημίου και της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία .
Στα πλαίσια αυτά πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 7 Δεκεμβρίου ειδική ανοικτή συνεδρίαση όπου παρευρέθηκαν Καθηγητές των Πολυτεχνικών Τμημάτων του Πανεπιστημίου Δυτ. Μακεδονίας, φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων, στελέχη της ΑΝΚΟ ΑΕ, ο Πρόεδρος της ΔΕΠΕΠΟΚ, μέλη των αρμοδίων μονίμων επιτροπών Έρευνας – Εκπαίδευσης και Δημοσίων Έργων του Τμήματος και πολλοί συνάδελφοι Μηχανικοί.
Στη συνάντηση συζητήθηκαν όλα τα θέματα που αφορούν την πορεία του πανεπιστημίου και συγκεκριμένα:
Επικαιροποιήθηκε η ανάγκη στήριξης της ύπαρξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με κατεύθυνση την ενίσχυσης της παραγωγής έρευνας και καινοτομίας, ως απαραίτητου όρου για την ανάπτυξη της περιφέρειάς μας.
Τέθηκαν οι προβληματισμοί και οι ανησυχίες για το μέλλον του πανεπιστημίου
Αναλύθηκε η κατάσταση ως προς τις ενέργειες ωρίμανσης των μελετών που ακολουθήθηκαν τα τελευταία χρόνια.
Παρουσιάστηκαν οι δυνατότητες χρηματοδότησης του.
Συζητήθηκε το πρόβλημα εγγραφής των αποφοίτων του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.
Διαπιστώθηκε ότι απαιτούνται συντονισμένες και άμεσες ενέργειες όλων των εμπλεκόμενων μερών για την στήριξη του Πανεπιστημίου.
Το ΤΕΕ Τμ. Δυτικής Μακεδονίας στα πλαίσια του θεσμοθετημένου του ρόλου, ως τεχνικού συμβούλου της πολιτείας, αποφάσισε να συνεχίσει την παρακολούθηση των διαδικασιών υλοποίησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας υποβοηθώντας τους αρμόδιους φορείς.