Τηλεοπτική συζήτηση για τα προβλήματα των Πολεοδομιών στην Δυτική Μακεδονία [Forum Επικαιρότητας West Channel]

Η συζήτηση για το θέμα των Πολεοδομιών και την υποστελέχωσή τους που ανέδειξε το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας που πραγματοποιήθηκε στο Forum Επικαιρότητας στο West Channel την Τετάρτη 19.12.2014:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο για τη θέση του ΤΕΕ/ΤΔΜ για το θέμα με τα βιομηχανικά απόβλητα στην Δυτική Μακεδονία [video]

Η τοποθέτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο της 14ης Νοεμβρίου για τη θέση του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την έγκριση του ΥΠΕΚΑ Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ) για το έργο «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ ΑΕ» :

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Θέση του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για την έγκριση του ΥΠΕΚΑ Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης (ΤΕΠΕΜ) για το έργο «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ ΑΕ»

Τις τελευταίες μέρες έγινε γνωστό, ότι έχει αδειοδοτηθεί χώρος απόθεσης επικίνδυνων αποβλήτων στον χώρου του ορυχείου Πτολεμαΐδας. Η αδειοδότηση αυτή έγινε με την έγκριση από την Γενική Γραμματέα του ΥΠΕΚΑ της Τεχνικής Περιβαλλοντικής Μελέτης που υπέβαλε η ΔΕΗ Α.Ε. με τίτλο: «Κατασκευή τριών νέων κυψελών εντός υφιστάμενου Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων σε λιγνιτωρυχείο της ΔΕΗ Α.Ε.».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συζήτηση στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας για το πρόβλημα των Υπηρεσιών Δόμησης της Δυτικής Μακεδονίας [ρεπορτάζ του West Channel]

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το ρεπορτάζ του West Channel για τις Υπηρεσίες Δόμησης των Δήμων της Δυτικής Μακεδονίας όπου συζητήθηκε ως έκτακτο θέμα στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας μετά από σχετική εισήγηση. Σημειώνεται ότι δόθηκε το Υπόμνημα που δόθηκε και στην ΓΓ της Αποκεντρωμένης Διοίκησης κατά την συνεδρίαση της Παρασκευής  7.11.2014 [σχετικό Δελτίο Τύπου]:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη στο West Channel για την παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΔΜ για τον αγωγό μεταφοράς τέφρας ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε την συνέντευξη για την Παρέμβαση του για τον αγωγό μεταφοράς τέφρας ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου από το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στο West Channel:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρέμβαση για τον αγωγό μεταφοράς τέφρας ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου από το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας

Η παρακάτω επιστολή εστάλη στο ΥΠΕΚΑ και την ΔΕΗ με κοινοποίηση στους φορείς της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και αφορά τον αγωγό μεταφορά τέφρας του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου:
"Στην απόφαση έγκρισης περιβαλλοντικών όρων του έργου εκμετάλλευσης κοιτασμάτων λιγνίτη σε χώρο συνολικής έκτασης 149.925.860τ.μ., που εκδόθηκε από το ΥΠΕΚΑ/Γενική Δ/νση Περιβάλλοντος/ τμήμα Γεν. Περ/κών Θεμάτων με αριθμ. πρωτ. 133314/2929/9-11-2011, αναφέρεται ρητά στους γενικούς όρους

 δ1.1: Γενικοί όροι, παράγραφο 12.β:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...