Χρειάζεται σοβαρός σχεδιασμός για τον Καποδίστρια 2

Μεγάλο θέμα προέκυψε για τον Καποδίστρια 2 και τον χρόνο εφαρμογής του. Υπάρχουν 2 τάσεις: Η τάση των "ζεστών" που άμεση θεσμοθέτησή του και τα υπόλοιπα τα βλέπουμε στην πορεία και η τάση των πιο "ήρεμων" που λέει ότι οι λόγοι για τους οποίους δεν προχώρησε ο Καποδίστριας 2 με την προηγούμενη κυβέρνηση συνεχίζουν να υφίστανται και σήμερα. Θέλει σχέδιο, πόρους, νέο θεσμικό πλαίσιο και κυρίως... διαβούλευση. Ελπίζω ο νέος Υπουργός Εσωτερικών, κ. Ραγκούσης, που είναι και αυτοδιοικητικός, να προχωρήσει με σχέδιο στο νέο εγχείρημα. Διότι η περιφερειακή ανάπτυξη είναι το νέο στοίχημα που πρέπει να κερδηθεί για την ανάκαμψη της χώρας μας. Έχω πολλές φορές αναφερθεί και τοποθετηθεί για το θέμα της διοικητικής μεταρρύθμισης (Μπορείτε να το δείτε επιλέγοντας τα θέματα Καποδίστριας).

1 σχόλια

 • Κώστας Κουτσόπουλος  
  3/1/10 7:12 μ.μ.

  Συμφωνώ με τις απόψεις σας σχεικά με τον Καποδίστρια 2.
  Είμαι δημ. σύμβουλος σε μικρό δήμο (Ευπάλιο Φωκίδας), χωρίς οργανωμένες Υπηρεσίες, με μεγάλη σπατάλη χρημάτων, χωρίς την παραγωγή σημαντικού έργου και υπηρεσιών.
  Ωστόσο το μέλλον του κατά πολλούς συνδέεται με αυτό της γειτονικής Ναυπάκτου, η οποία όμως βρίσκεται σε άλλο νομό (Αιτωλοακαρναίας) και δεν είναι γνωστό αν θα υπάρχει η δυνατότητα συνένωσης.
  Διάβασα για κάποια μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Μπορώ να την προμηθευτώ και πώς;

  Κ. Κουτσόπουλος
  kkoutso@sch.gr

Δημοσίευση σχολίου