Ανάλυση της παρέμβασης του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας για το πετρέλαιο θέρμανσης

Ρεπορτάζ του flash.tv, μετά από συνέντευξη στον Βαγγέλη Χριστόδουλο, για την "Διατύπωση προτάσεων του ΤΕΕ/Τμ. Δυτικής Μακεδονίας σχετικά με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και τις επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία" και πώς επηρεάζονται τα νοικοκυριά και οι επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Διατύπωση προτάσεων του ΤΕΕ/ΤΔΜ σχετικά με τη φορολόγηση του πετρελαίου θέρμανσης και τις επιπτώσεις στη Δυτική Μακεδονία

Το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας απέστειλε στους συναρμόδιους φορείς, τις θέσεις του αναφορικά με το ζήτημα της φορολόγησης του πετρελαίου θέρμανσης και τις επιπτώσεις του στα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις στη Δυτική Μακεδονία.
Από την ανάλυση του ΤΕΕ/ΤΔΜ και λαμβάνοντας υπόψη μεταξύ άλλων, τις βαθμοημέρες θέρμανσης και την τυπολογία των κτιρίων στους οικισμούς της Δυτικής Μακεδονίας, εκτιμήθηκε ότι η συνολική κατανάλωση πετρελαίου θέρμανσης των νοικοκυριών στη Δυτική Μακεδονία, πλην εκείνων που θερμαίνονται με τηλεθέρμανση, ανέρχεται σε 180 χιλιάδες τόνους ή 215 εκατομμύρια λίτρα, που αντιστοιχούν σε συνολική δαπάνη 226 εκατομμυρίων €.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Σημαντικές καθυστερήσεις στη μετεγκατάσταση 4 οικισμών επισημαίνει το ΤΕΕ (Video)

Σημαντικές καθυστερήσεις στις διαδικασίες μετεγκατάστασης των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων επισημαίνει, μεταξύ άλλων, το παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος.
Με επιστολή του στους συναρμόδιους φορείς κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την πορεία των μετεγκαταστάσεων. Δείτε το βίντεο από το kozani.tv...

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Επισημάνσεις για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων

Επιστολή απέστειλε το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στους συναρμόδιους φορείς με την οποία επισημαίνει μια σειρά θεμάτων για τις μετεγκαταστάσεις των οικισμών Μαυροπηγής, Ποντοκώμης, Ακρινής και Αναργύρων.
Αναλυτικότερα αναφέρεται ότι «Βασική παραδοχή για το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας είναι, ότι με τις αποζημιώσεις των πολιτών που οι ιδιοκτησίες τους αναγκαστικά απαλλοτριώνονται, να έχουν κατασκευαστεί ή να είναι υπό κατασκευή, τα δημόσια έργα των νέων οικισμών, όπως επίσης οι νέες ιδιοκτησίες τους στον χώρο υποδοχής να είναι σαφώς προσδιορισμένες.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Ρεπορτάζ από την Εκδήλωση του ΤΕΕ/τΔΜ για την ΣΜΠΕ για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων [ΠΕΣΔΑ] Δυτικής Μακεδονίας

Ρεπορτάζ του flash.tv από την ανοικτή Ενημερωτική Εκδήλωση για την Στρατηγική Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων [ΣΜΠΕ] για την αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων [ΠΕΣΔΑ] Δυτικής Μακεδονίας [διαβούλευση έως 19/12/2014] που διοργάνωσε το ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 2 Δεκεμβρίου.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια – Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs) και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Τεχνικού Επιμελητηρίου  Ελλάδας στην Κοζάνη 1 Δεκεμβρίου 2014 η ενημερωτική εκδήλωση με θέμα: «Εξοικονόμηση ενέργειας στα κτίρια – Εταιρείες Ενεργειακών Υπηρεσιών (ESCOs) και Συμβάσεις Ενεργειακής Απόδοσης».

κλικ για πλήρη ανάγνωση...