Επίσκεψη World Bank και μελών Ευρωπαϊκής Επιτροπής για θέματα Τεχνικής Στήριξης της Δυτικής Μακεδονίας για θέματα μετάβασης

Η Δυτική Μακεδονία συμμετέχοντας ως πιλοτική Περιφέρεια στην Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία «Coal Regions in Transition Platform» έχει ενταχθεί κατόπιν αιτήσεώς της στο πακέτο Τεχνικής Στήριξης της Υπηρεσίας Στήριξης Διαρθρωτικών Μεταρρυθμίσεων (SRSS) της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, προκειμένου να προετοιμαστεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο στις απαιτήσεις της μετάβασης σε καθεστώς χαμηλής λιγνιτικής εξάρτησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Συνέντευξη στην ΕΤ3 για το Coal Platform και τη δραστηριότητα του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας

Συνέντευξη στην ΕΤ3 για θέματα κατά τη διάρκεια του 1ου Ευρωπαικού Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τετάρτη 19 Σεπ 2018. Έγινε αναφορά και στη δραστηριότητα του ΤΕΕ τμ. Δυτικής Μακεδονίας και στην εγκαιρη και πολλαπλή ενημέρωση και προειδοποιήσεις που απηύθηνε τα τελευταία χρόνια για τη συρίκνωση των θέσεων απασχόλησης με τεκμηρίωση καθώς και για το Coal Platform.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Παρέμβαση στο 1ο Ευρωπαικό Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών

Παρέμβαση στο 1ο Ευρωπαικό Φόρουμ Δημάρχων για τη Δίκαιη Μετάβαση των ανθρακοφόρων / λιγνιτικών περιφερειών, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη.
Έγινε τοποθέτηση για την Ευρωπαϊκή Πολιτική στην κατεύθυνηση της μετάβασης σε οικονομίες χαμηλότερης χρήσης του άνθρακα μέσα από την πρωτοβουλία Coal Platform και οι αναγκαίες διαδικασίες προσαρμογής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην μεταλιγνιτική περίοδο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...