Πρόταση στην ΤΕΔΚ για αντίδραση ενάντια στην ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του λεκανοπεδίου

Εισήγηση στο Δ.Σ. της ΤΕΔΚ (εκτός ημερησίας διάταξης)

Στη δίκη της ΔΕΗ ΑΕ κατά των κατοίκων του Αγ Δημητρίου, που αποτελεί προσβολή ολόκληρης της τοπικής κοινωνίας, η δικηγόρος της «ΑΝΩΝΥΜΗΣ» να το τονίσουμε ΔΕΗ, στην αγόρευση της ισχυρίστηκε, σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι "οι κάτοικοι μπήκαν στα χωράφια της ΔΕΗ και τα σπίτια της". Το μείζον δεν είναι η εισήγηση της δικηγόρου αλλά η ποινικοποίηση των κινητοποιήσεων των πολιτών του Ν. Κοζάνης από τη ΔΕΗ ΑΕ.
Προφανώς η διοίκηση της συγκεκριμένης επιχείρησης και τα καλοπληρωμένα στελέχη της στην Αθήνα δεν έχουν κατανοήσει ότι:
• η ΔΕΗ ήδη, εδώ και 40 χρόνια, μπαίνει στα χωράφια και τα σπίτια των κατοίκων μιας ολόκληρης περιοχής.
• με παραβατικές συμπεριφορές προξένησε και συνεχίζει να προξενεί συστηματικά τεράστια οικολογική καταστροφή στο λεκανοπέδιο.
• οι επονομαζόμενοι σήμερα στα δικαστήρια «εγκληματίες» έδειξαν μέχρι σήμερα τεράστια ανοχή απέναντι στη ΔΕΗ με μοναδικό γνώμονα το συμφέρον του τόπου και της χώρας ευρύτερα.
Γεννάται λοιπόν το ερώτημα: Έτσι αντιλαμβάνεται η ΔΕΗ τις σχέσεις εμπιστοσύνης με τις τοπικές κοινωνίες; Όταν οι κάτοικοι διαμαρτύρονται για τη μη τήρηση των όσων έχει η ΔΕΗ υπoσχεθεί τους στέλνουμε ή τους απειλούμε ότι θα τους στείλουμε στη φυλακή έχοντας τους σε ομηρία;

Κατόπιν τούτου η πρόταση που κατατίθεται είναι πολύ απλή. Άμεση απόσυρση από το Σύμφωνο Συνεργασίας με τη ΔΕΗ των εκπροσώπων της ΤΕΔΚ. Ως εκπρόσωποι της τοπικής κοινωνίας δεν είναι δυνατόν να είμαστε θεσμικοί συνομιλητές και να νομιμοποιούμε με την παρουσία μας αυτές τις πρακτικές της ΔΕΗ όταν αυτή στρέφεται εναντίον της δικής μας «οικογένειας» που δεν είναι άλλη από τους κατοίκους του Ν. Κοζάνης. Ταυτόχρονα η απόφαση της ΤΕΔΚ θα πρέπει να συνοδεύεται και από αντίστοιχες αποφάσεις των ενεργειακών ΟΤΑ που συμμετέχουν σήμερα ως εταίροι Συμφώνου Συνεργασίας και να κοινοποιηθούν στο Σύμφωνο Συνεργασίας.

Μαυροματίδης Δημήτρης

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Απόφαση Συμβουλίου της Επικρατείας για Δήμο Δημητρίου Υψηλάντη

Η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας εκδόθηκε υπέρ του κ. Μιχαηλίδη. Που σημαίνει ότι θα ασκεί καθήκοντα Δημάρχου μέχρι τέλους 2010. Παρόλες τις πολλές "συμπτώσεις" ... οφείλουμε να συνεχίσουμε και θα συνεχίσουμε διότι το συμφέρον του Δήμου είναι πάνω από όλα. Να θυμίσουμε; Καθημερινότητα, μετεγκαταστάσεις, περιβαλλοντική προστασία Μαυροδενδρίου, καταγγελία φαινομένων αυθαιρεσίας και πολλά άλλα που μπορείτε να δείτε στα Νέα Δημ. Υψηλάντη

Οτιδήποτε νεώτερο θα ανακοινωθεί στον κατάλληλο χρόνο.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Αξιέπαινη προσπάθεια από το Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης για την ημέρα περιβάλλοντος

Μια ιδιαίτερα αξιέπαινη προσπάθεια ολοκληρώθηκε από το Δημοτικό Σχολείο Ποντοκώμης, συνεργασία δασκάλων και μαθητών με αφορμή την ημέρα του περιβάλλοντος. Αποτύπωσαν τις σκέψεις τους και όχι μόνο. Αποτύπωσαν την "ψυχή" τους... Τα συγκέντρωσαν σε ένα "βιβλίο" το οποίο απέστειλαν προς τη ΔΕΗ για την ημέρα περιβάλλοντος. Τις σκέψεις τους και τις ζωγραφιές των μικρών παιδιών μπορείτε να τα δείτε στο τέλος σε ένα συγκεντρωτικό αρχείο. Παρατίθεται το εισαγωγικό σημείωμα των δασκάλων του σχολείου ως πρόλογος: "Τα παιδιά λένε πως Περιβάλλον είναι κάθε τι που μας περιβάλλει, αυτό που υπάρχει δίπλα μας.
Και δίπλα, εδώ στην Ποντοκώμη μας περιβάλλουν Ορυχεία, ΑΗΣ, Κέντρα Υπερυψηλής Τάσης κλπ, μια δραστηριότητα τέτοια της ΔΕΗ ΑΕ, που δημιουργεί ρύπανση, που στενοχωρεί τους κατοίκους του χωριού μα κυρίως πληγώνει το πιο ευαίσθητο τμήμα του οικισμού μας που είναι τα παιδιά.
Έτσι, για άλλη μια φορά, αφήσαμε τα παιδιά να εκφραστούν, να γράψουν, να ζωγραφίσουν, να εκθέσουν… -στην πραγματικότητα- μια ψυχική ένταση και ένα περιβαλλοντικό στρες που βιώνουν ζώντας σε ένα τόσο υποβαθμισμένο περιβάλλον.
Και οι δάσκαλοι, κάτοικοι και αυτοί της περιοχής, βοήθησαν και αυτοί, καταθέτοντες τη δική τους οπτική στο μέγα πρόβλημα της ρύπανσης στο λεκανοπέδιο.
Μαζέψαμε λοιπόν όλο το υλικό και τα παιδιά απαίτησαν να αποσταλεί στους μεγάλους, στους κυρίους της ΔΕΗ, θέλοντας να ακουστούν, να προβληθούν οι δικές τους …μικρές σκέψεις, οι …μικροί προβληματισμοί τους.
Βοηθώντας τα παιδιά να ακουστούν, αποστέλλουμε τις εργασίες τους, στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ κ Αθανασόπουλο, και θέλουμε να παραλάβει το «βιβλίο» μας την Ημέρα του Περιβάλλοντος, στις 5 Ιουνίου 2009.
Ποντοκώμη, 29 Μαΐου 2009

Ο Διευθυντής Δημοτικού Σχολείου Ποντοκώμης Κοζάνης
Νούσιας Αθανάσιος"

Ακολουθεί το σύνολο των εργασιών, ζωγραφιών, σκέψεων [το "βιβλίο"] που απεστάλησαν στη ΔΕΗ :



κλικ για πλήρη ανάγνωση...