Εντυπωσιακή εκκίνηση για την 3η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU3 στην Κοζάνη

Ξεκίνησε με μεγάλη επιτυχία, το περασμένο Σαββατοκύριακο, με τα εγκαίνια της έκθεσης και την διεξαγωγή της διημερίδας για την Αρχιτεκτονική και Αστική Αποκατάσταση,
η 3η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU3 (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano"), που φιλοξενείται και στην Κοζάνη. Η BRAU3 έχει ως στόχο τη σύγκριση και επαλήθευση, σε παγκόσμια κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Ξεκινά στην Κοζάνη η 3η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης

Ξεκινάει το Σάββατο στην Κοζάνη η 3η Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης  BRAU3  (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano"). Πρόκειται για ένα διεθνές φόρουμ που οργανώνεται από την Μ.Κ.Ο. "CICOP" με έδρα τη Φλωρεντία, πρόεδρος της οποίας είναι η καθηγήτρια στην Αρχιτεκτονική σχολή της Φλωρεντίας,  Nina Avramidou.

Σκοπός της Biennale είναι η σύγκριση και επαλήθευση, σε παγκόσμια κλίμακα, των έργων αποκατάστασης της αρχιτεκτονικής πολιτιστικής κληρονομιάς καθώς και της αναδιοργάνωσης των αστικών χώρων. Για το λόγο αυτό η BRAU δεν έχει μόνιμη έδρα αλλά κάθε δύο χρόνια κινείται σε διαφορετικούς γεωγραφικούς άξονες και με διαφορετικό θέμα. Από την Ελλάδα, στην BRAU3 (2015), συμμετέχουν η Κοζάνη, η Ξάνθη και η Αλεξανδρούπολη, ύστερα από πρωτοβουλία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Υποβολή υπομνήματος με θέσεις- προτάσεις του ΤΕΕ/ τμ. Δυτικής Μακεδονίας για ενεργειακά και περιβαλλοντικά θέματα της Δυτικής Μακεδονίας

Το παρακάτω υπόμνημα απέστειλε το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Πάνο Σκουρλέτη:
Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας / Τμ. Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕ/ΤΔΜ), στo πλαίσιο του θεσμικού του ρόλου ως Τεχνικού Συμβούλου της Πολιτείας για θέματα που άπτονται του επιστημονικού αντικειμένου των μελών του, έχει εκφράσει διαχρονικά απόψεις και έχει επεξεργαστεί θέσεις αναφορικά με τις μεγάλες προκλήσεις στον τομέα της ενέργειας και πρωτίστως της ηλεκτροπαραγωγής, ως έδρα του μεγαλύτερου ενεργειακού κέντρου της χώρας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας: Επισημάνσεις για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης

Το ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας, στην 3η Επιτροπή Παρακολούθησης (13/10/2015) του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (ΕΑΠ), τόνισε ότι ο Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης πρέπει να υποστηρίξει κατά προτεραιότητα δράσεις ανάσχεσης των επιπτώσεων της μεταλιγνιτικής περιόδου, δηλαδή, επεξεργασμένες και στοχευμένες δράσεις ικανές να δημιουργήσουν βιώσιμες θέσεις απασχόλησης.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...