Aποτίμηση συμπερασμάτων στο Κοβεντάρειο το Σάββατο 12.12.2015 της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής & Αστικής Αποκατάστασης Δυτικής Μακεδονίας

Το Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015 στις 18:00 στο Κοβεντάρειο του Δ. Κοζάνης, θα πραγματοποιηθεί η αποτίμηση των συμπερασμάτων της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής και Αστικής Αποκατάστασης BRAU3 (“Biennale del Restauro Architettonico & Urbano”) Δυτικής Μακεδονίας σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

18:00 Έναρξη – Χαιρετισμοί

18:15 Ομιλία: “Η Μορφολογία του Ορθόδοξου Ναού”
          Νικόλαος Μουτσόπουλος (ομότιμος καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Πολυτεχνικής Σχολής Α.Π.Θ)

18:45 Διάλειμμα

19:00 ΒRAU3 – Αποτίμηση & Συμπεράσματα


19:00 Κων/νος Δεσποτίδης (Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών Δ. Κοζάνης)
19:10 Πολυνείκης Αγγέλης (Πρόεδρος Συνδέσμου Γραμμάτων & Τεχνών)
19:20 Ομάδα Διπλωματούχων Μηχανικών (Τ.Ε.Ε. τμήμα Δυτικής Μακεδονίας)
20:00 Ανοιχτή συζήτηση
20:30 Κλείσιμο: Αξιοποιώντας την εμπειρία της BRAU3 – Επόμενες Ενέργειες
          Δημήτρης Μαυροματίδης (Πρόεδρος Τ.Ε.Ε./Τ.Δ.Μ.)

Η Μπιενάλε στην Κοζάνη διοργανώνεται από το ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, το Δήμο Κοζάνης, το Σύνδεσμο Γραμμάτων και Τεχνών Π.Ε. Κοζάνης, το Εργαστήριο Μορφολογίας-Ρυθμολογίας του Τμήματος Αρχιτεκτόνων του Δ.Π.Θ και τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και του Ελληνικού Τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Μνημείων και Τοποθεσιών (ICOMOS).

Η έκθεση έργων Αρχιτεκτονικής αποκατάστασης λειτουργεί έως και την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης, τις καθημερινές 8:30~14:00 και 17:30~20:00 και το Σαββατοκύριακο 8:30 με 14:00, με ελεύθερη είσοδο.

Κατά την διάρκεια της έκθεσης τις καθημερινές (πρωϊνές ώρες), πραγματοποιήθηκαν στο Λαογραφικό Μουσείο Κοζάνης από μέλη-μηχανικούς του ΤΕΕ/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας εκπαιδευτικές παρουσιάσεις σε σχολεία, με θέμα την αρχιτεκτονική κληρονομιά στη Δυτική Μακεδονία και τους τρόπους διατήρησής της.

Πέραν της παρούσης οι δράσεις της Μπιενάλε, θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου 2015 με «Περιήγηση στον αρχιτεκτονικό πλούτο της Καστοριάς στο πλαίσιο της 3ης Μπιενάλε Αρχιτεκτονικής & Αστικής Αποκατάστασης Δυτικής Μακεδονίας».

Το αναλυτικό πρόγραμμα όλων των δράσεων της BRAU3 είναι αναρτημένο στην ιστοσελίδα του ΤΕΕ/ΤΔΜ www.tdm.tee.gr και πραγματοποιούνται με την υποστήριξη της ΔΕΗ ΑΕ και του ΕΚΕΤΑ/ΙΔΕΠ.