Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκε η Πρέσβειρα της Σλοβακίας

Τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρο Καρυπίδη, επισκέφθηκε την Πέμπτη 8 Μαρτίου, η Πρέσβειρα της Σλοβακίας Ιβέτα Ιρίτσοβα.
Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε το θέμα που ενώνει τη Σλοβακία με την Ελλάδα και βρίσκεται πάνω στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων αυτό το διάστημα, τη μετάβαση των Περιφερειών της Ευρώπης με ορυχεία λιγνίτη, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Coal Platform.

Αποφασίστηκαν συγκεκριμένα βήματα για να ενδυναμωθεί η συνεργασία στον τομέα αυτό και να προετοιμαστεί μια κοινή απόφαση που θα παρουσιαστεί στις Βρυξέλες.
«Έχουμε αναλάβει μια μεγάλη ευθύνη έναντι της περιφέρειας, της χώρας αλλά και όλων των ενεργειακών περιφερειών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που συμμετέχουν στο πιλοτικό πρόγραμμα για τη μετάβαση» τόνισε ο Περιφερειάρχης μετά τη συνάντηση.
«Συζητήσαμε σήμερα τα ερωτήματα που έχω θέσει και στο Στρασβούργο «με λιγνίτη τι;» και «μετά το λιγνίτη τι;». Έχουμε βρει με την κυρία Πρέσβειρα ένα κοινό τόπο, για να διαμορφώσουμε εκείνες τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν σε επίπεδο Ευρώπης. Επιστρατεύοντας τη γνώση να δημιουργήσουμε ένα πλαίσιο δικαίου για να συνεχίσουν οι ενεργειακές περιφέρειες να είναι ενεργειακές και να πάνε σε μια ομαλή μετάβαση, απαντώντας όμως ταυτόχρονα και στα ζητήματα της οικονομίας και στις θέσεις απασχόλησης αλλά και στην ποιότητα ζωής των ανθρώπων» σημείωσε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Καρυπίδης, ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του.