Αναγκαία η άμεση σύσκεψη φορέων για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στη Δυτική Μακεδονία - Τοποθέτηση στη Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

Συνάδελφοι νομίζω ότι όλοι εδώ μέσα θυμάστε και γνωρίζετε τις πολλαπλές αναφορές μου είτε με την ιδιότητα του Προέδρου του ΤΕΕ/τμ. Δυτικής Μακεδονίας είτε με την ιδιότητα μου του Δημοτικού Συμβούλου για την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Στο τέλος της τοποθέτησης μου αναφέρω ενδεικτικά ορισμένες παρεμβάσεις.
Συνάδελφοι προσωπικά λόγω της καθημερινή μου επαφής με το Πανεπιστήμιο, [αναγνώριση επαγγελματικών δικαιωμάτων τμήματος τηλεπικοινωνιών], συναντήσεις με φοιτητές, συνεχόμενες παρεμβάσεις για την ενίσχυσή του, θα ήθελα να πω χωρίς να κουράσω περισσότερο:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοποθέτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης για την παρουσίαση της μελέτης "Εκτίμηση του κόστους μετάβασης της Δυτ. Μακεδονίας σε καθεστώς χαμηλής Λιγνιτικής Παραγωγής"

Συνάδελφοι το παρόν αποτελεί παρέμβαση του ΤΕΕ/ΤΔΜ διότι διαπιστώσαμε ότι η δραστηριότητα στον ενεργειακό άξονα Κοζάνης – Φλώρινας οι επιπτώσεις, τόσο στον τομέα της απασχόλησης όσο και στον τομέα των εισοδημάτων, υπήρξαν διαχρονικά γνωστές με διαισθητικό και εμπειρικό τρόπο. Στα πλαίσια της παρούσας εργασίας έγινε προσπάθεια στην κατεύθυνση της ποσοτικοποίησης και της τεκμηρίωσης των επιπτώσεων αυτών, χρησιμοποιώντας επιστημονικές μεθόδους και υπολογιστικές διαδικασίες ευρείας και κοινής αποδοχής. Διότι ουσιαστικά ως περιοχή ποτέ δεν είχαμε ποσοτικοποιημένες διεκδικήσεις και αυτό το προσφέραμε εδώ και τρεις μήνες στην περιοχή ως εργαλείο. Παραθέτω ορισμένες προτάσεις που κατέθεσα και στο Περιφερειακό Συμβούλιο για το ίδιο θέμα:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Τοπικός Πόρος Ανάπτυξης: Κείμενο για συζήτηση στην ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας και την κοινή σύσκεψη των Επιστημονικών και Παραγωγικών Επιμελητηρίων με παράθεση των βασικών σημείων των ΥΑ


Παρακαλώ να συζητηθεί η φερόμενη ως νέα Υπουργική Απόφαση για τον Τοπικό Πόρο Ανάπτυξης.
Παραθέτω στον παρακάτω πίνακα σε παράθεση την προτεινόμενη Υπουργική Απόφαση με την ισχύουσα Υπουργική συνοδευμένη με σύντομες επισημάνσεις και σχόλια:

κλικ για πλήρη ανάγνωση...

Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης: Παρουσίαση της μελέτης "Εκτίμηση του κόστους μετάβασης της Δυτ. Μακεδονίας σε καθεστώς χαμηλής Λιγνιτικής Παραγωγής"


Στην τακτική συνεδρίαση, του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης που θα γίνει στο  «ΚΟΒΕΝΤΑΡΕΙΟ» κτήριο, του Δήμου Κοζάνης, [Τρίτη 8.10.12, ώρα 8:00 μμ] θα συζητηθεί ως πρώτο θέμα το από αναβολή θέμα:

"Εκτίμηση του κόστους μετάβασης της Δυτ. Μακεδονίας σε καθεστώς χαμηλής Λιγνιτικής Παραγωγής" που είναι η μελέτη του ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας.

κλικ για πλήρη ανάγνωση...