Συνάντηση ΔΕΗ με World Bank και Commission για τη Δυτική Μακεδονία

Με στελέχη της World Bank και της Commission, επιφορτισμένα με την παρακολούθηση και υποστήριξη της μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας στη μεταλιγνιτική περίοδο, συναντήθηκε σήμερα ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΗ κ. Εμμ. Παναγιωτάκης και ανώτατα στελέχη της Επιχείρησης.
Στη σύσκεψη, στην οποία συμμετείχε και ο κ. Δ. Μαυροματίδης, συντονιστής της ομάδας «Coal Platform» της Περιφέρειας Δ. Μακεδονίας έγινε αναλυτική συζήτηση για την υφιστάμενη κατάσταση στη Δυτική Μακεδονία και τις προοπτικές ανάπτυξης ενόψει της μείωσης της λιγνιτικής δραστηριότητας.

Διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της αντιμετώπισης των θεμάτων με οργανωμένο τρόπο στο πλαίσιο απολύτως ξεκάθαρων αρχών και στόχων, και πάντοτε με θεσμική λειτουργία με πλήρη
αποσαφήνιση των ρόλων και του χαρακτήρα όλων των εμπλεκομένων.
Από πλευράς ΔΕΗ τονίστηκε η ιδιαίτερη σημασία της εμπλοκής της World Bank και της Commission, δηλώθηκε η διάθεση και η ετοιμότητα για τη συμβολή στη χάραξη στρατηγικών
στόχων με τη συμμετοχή όλων, και έγινε αναφορά στα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη, όπως το Studio στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, η δημιουργία αγροκτήματος με σύγχρονες καλλιέργειες στο χώρο του Νότιου Πεδίου και τα έργα των Φωτοβολταϊκών Σταθμών.
Συμφωνήθηκε η αποκατάσταση μόνιμης επικοινωνίας μέσω αντιπροσώπων και επανάληψης των συναντήσεων σε ανώτατο επίπεδο, με συγκεκριμένη ατζέντα όταν απαιτείται.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δελτίο Τύπου ΔΕΗ